Amerpoort

Wat doet je organisatie voor welke doelgroep?
Samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat is de missie van Amerpoort. We bieden woonvormen, dagbesteding en vrijetijdsbesteding, logeermogelijkheden, ondersteuning thuis en in de wijk, behandeling en medische zorg en expertise. In de stad Utrecht ondersteunen we vooral mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking.

Wat is de reden dat je lid bent van ADSU?
Aan de slag in Utrecht. Die wens geldt ook voor de jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking die op locaties van Amerpoort in de regio Utrecht wonen. De dagbestedingen TivoliVredenburg en Theater Totaal in Nieuwegein sluiten daar ook mooi bij aan. De jobcoaches van WerktZo ondersteunen cliƫnten bij het vinden en behouden van een (betaalde) werkplek.

Benoem een concreet voorbeeld dat is ontstaan uit de ADSU samenwerking
Het contact met ADSU heeft tot dusver vooral geleid tot opdrachten bij onze dagbesteding zoals inpakwerk voor werkgevers

Wat hoop je dat de ADSU gerealiseerd heeft in de convenant periode van 4 jaar
Dat er door ADSU meer deuren zijn opengegaan voor Utrechters met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Zodat zij meer mogelijkheden hebben om een passende (betaalde) baan te vinden, te behouden en zich verder te ontwikkelen.

www.amerpoort.nl