ADSU Netwerkbijeenkomst

Maandag 4 december was UW host voor de ADSU netwerkbijeenkomst van 2023. We kijken terug op een hele fijne bijeenkomst met enthousiaste, energieke collega’s en samenwerkingspartners. Een mooie gelegenheid om samen met voorzitter Theo den Hertog het glas te heffen en terug te kijken op de ontwikkelingen en successen van afgelopen jaar en vast vooruit te blikken op 2024.

Actief netwerk
Ons mooie ADSU netwerk groeit en wordt zichtbaarder en actiever. Steeds meer collega’s vanuit verschillende afdelingen van de aangesloten organisaties, weten ADSU te vinden voor vragen of willen participeren in één van de werkgroepen. Ook de kennissessies, georganiseerd in samenwerking met het werkgeverservicepunt, werden goed bezocht. Door het makelpunt social return ADSU worden ook (sociaal) ondernemers betrokken bij het groeiende netwerk.

De sleutel van verbinding is presentie, er zijn in het hier en nu!
Alle aanwezigen luisterden geboeid naar prof. dr. Gabriel Anthonio, bijzonder hoogleraar Sociologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij nam ons als volleerd verteller mee op reis in ‘Persoonlijk Leiderschap’ en legde met aansprekende anekdotes uit zijn privéleven uit wat het belang is van het maken van écht contact; in het hier en nu.

“Als je geen plan hebt voor jezelf, loop je de kans om in het plan van de ander te verzanden’ Met deze mooie quote van Plato gaf hij het belang aan van plannen maken en doelen stellen. Persoonlijk, als organisatie maar ook als samenwerkingsverband. Hij stelde ons  vervolgens 3 vragen om mee aan de slag te gaan in 2024:

  1. Waar ben ik goed in?
  2. Waar verlies ik energie op?
  3. Waar kan ik een volgende stap in zetten?

Kortom, wat mag je koesteren, wat kun je loslaten en wat kun je verwerven. Een mooie oefening om persoonlijk stil te staan bij hetgeen jij kan en wil bijdragen aan het ADSU netwerk. We kijken uit naar een inspirerend jaar waarin we stilstaan bij verbinding en het maken van echt contact!

‘Wat een inspirerende bijeenkomst en wat kan Gabriel Anthonio prachtig vertellen. Echt goed georganiseerd, dank voor de uitnodiging’
Peter Straver