Atelier Spat viert 20-jarig bestaan

Atelier Spat is een bijzondere plek in Utrecht. Hier maken kunstenaars met een uniek verhaal mooie werken. Dit jaar bestaat Atelier Spat al 20 jaar! Om dat te vieren werd woensdag een expositie geopend in het Stadskantoor. Iedereen is welkom om de verschillende werken van de kunstenaars van Atelier Spat te komen bekijken. Een must see!

Ontstaan
Het ontstaan van Atelier Spat is een verhaal van veerkracht en vasthoudendheid. Een van de initiatiefnemers, Hans, wilde samen met een groep kunstenaars een atelier oprichten voor kunstenaars met een bewogen leven. Na verschillende pogingen werd hun idee omarmt bij Stichting Wegwijs. Er werd een prachtig pand gevonden om het idee te realiseren. Een heel mooie zolder met oude houten balken, een geweldige plek voor de kunstenaars. Dit was het begin van Atelier Spat.

Bijzondere plek
Atelier Spat heeft zich twintig jaar ontwikkeld tot een fijne plek voor kunstenaars om hun creatieve talent te uiten. Het atelier heeft altijd een veilige, afgeschermde ruimte geboden waar kunstenaars ongestoord kunnen werken. De groep kunstenaars is een hechte groep met veel talent en zorg voor elkaar. Daarmee is de 20-jarige viering is niet alleen een viering van het atelier zelf, maar ook een eerbetoon aan de bijzondere kunstenaars die er hun thuis hebben gevonden.

Expositie – al 20 jaar SPAT!
De expositie in het Stadskantoor is de grootste expo die Atelier Spat ooit heeft opgezet. De werken van de verschillende kunstenaars vormen samen een mooi geheel. De expositie is een weergave van de ontwikkeling die Atelier Spat de afgelopen 20 jaar heeft doorgemaakt. Het centrale thema? De kunstenaars en hun doorzettingsvermogen!

Kom je kijken?
Tot en met 28 juni hangt Atelier Spat met een grote tentoonstelling in het Stadskantoor Utrecht.

Locatie: Stadsplateau 1, 1e verdieping
Openingstijden Stadskantoor: maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 – 18.00 uur, dinsdag en donderdag: 8.00 – 21.00 uur

Meer weten?